Zielone szparagi z piekarnika

4.5 (174 ocen)

  • 30 min

Najprostszy sposób przyrządzenia zielonych szparagów.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 pęczek zielonych szparagów
    2-3 łyżki oliwy bazyliowej
    sól morska
    kolorowy pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki Przekąski

Zielone szparagi z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi płuczemy, osuszamy i odłamujemy lub odcinamy zdrewniałe końcówki. Układamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą, a następnie obtaczamy, aby dokładnie się nią pokryły. Solimy i oprószamy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
  • 2. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni i pieczemy pod przykryciem 20 minut. Podajemy jako ciepłą przekąskę lub dodatek do dania głównego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować