Bardzo smaczne i syte danie. Świetna alternatywa dla tradycyjnych naleśników z serem, a także dla bardziej kalorycznych krokietów. Do tego przepyszny jogurtowy sos, który nadaje daniu bardziej wytrawny smak.
1 godz. 15 min
Składniki:
500 g brokuła
500 g schabu
150 g sera żółtego startego
Naleśniki ze schabem i brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brokuły i schab pokroić na bardzo małe kawałki. Brokuły ugotować w osolonej wodzie do średniej miękkości, a schab zrumienić na oleju także do średniej miękkości.
2.Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany. Lekko osolić. Smażyć naleśniki na rozgrzanym oleju.
3.Usmażone naleśniki faszerować porcją brokułów, mięsa i startego sera żółtego. Zwijać i ciasno ułożyć np. w naczyniu żaroodpornym.
4.Ułożone naleśniki polać sosem przygotowanym na bazie jogurtu i majonezu. Piec bez przykrycia 20 minut w 200 stopniach.
Komentarze