Zielone naleśniki z kaszą gryczaną i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak rozmrozić, dodać wodę, mleko jajka i dokładnie zmiksować. Dodać mąkę, przyprawy i jeszcze raz zmiksować na jednolitą masę o konsystencji gęstej śmietany. Odstawić do lodówki, a w tym czasie przygotować farsz do naleśników.
2.Kaszę gryczaną ugotować na sypko i lekko przestudzić. Cebulę drobno pokroić i usmażyć na oleju, pod koniec dodać rozgniecione ząbki czosnku. Odstawić do lekkiego przestygnięcia. Usmażoną cebulę połączyć z kaszą. Dodać rozgnieciony widelcem biały ser, serek Philadelphia, przyprawy i całość dokładnie wymieszać.
3.Jeśli szpinakowe ciasto naleśnikowe zgęstniało, dolać nieco mleka lub wody i wymieszać. Na rozgrzanej patelni usmażyć naleśniki. Smarować je farszem i zwijać w rulony.
Komentarze