Zielone naleśniki z jogurtem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szpinak i truskawki to super połączenie !

  • 40 min

Składniki:

  • ciato naleśnikowe:
    4 jajka
    200 ml wody gazowanej
    200 ml mleka
    30 dag mąki
    sól, cukier
    30 dag szpinaku(mrożonego)
    Masa :
    duży jogurt truskawkowy
    kilka listków mięty
    olej

Zielone naleśniki z jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak miksujemy. Dodajemy do ubitych jajek wraz z resztą składników. Ubijamy do chwili, gdy powstanie gładkie ciasto.
  • 2. Na rozgrzanym oleju smażymy naleśniki.
  • 3. Miętę kroimy, łączymy z jogurtem. Smarujemy cienko naleśniki i zwijamy.

Porady

Naleśniki doskonale smakują na zimno. W sezonie do jogurtu można dodać pokrojone świeże truskawki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy