Zielona sałatka z tuńczykiem

0 (0 ocen)

Przepis wymyśłiłam w trakcie napadu głodu ;)

Składniki:

  • - 1 mix sałat
    - 200 g zielonej fasolki szparagowej
    - 200-300 g brokuła
    - tuńczyk w sosie własnym
    Sos:
    - 2 łyżki jogurtu
    - pół łyżeczki majonezu
    - 1 łyżka cytryny
    - 1 łyżeczka suszonego koperku.

Zielona sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła i fasolkę gotujemy we wrzącej wodzie z dodatkiem łyżki soli i łyżki cukru. Kiedy będą ugotowane dodajemy do mixu sałat i mieszamy. Kładziemy sałatkę na talerz na wierzch układamy tuńczyka i podajemy z sosem ( wszystkie składniki należy ze sobą zmieszać )

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy