Zielona roladka z omleta

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pomysł na przystawkę . Troszkę zieleni , troszkę zdrowia w postaci szpinaku , jajeczne nadzienie .Pasuje na imprezę, śniadanie i zbliżające się Święta Wielkiejnocy .

  • 15 min

Składniki:

  • 4 jajka

    1 łyżka maki

    sól morska

    2 łyżki szpinaku rozdrobnionego

    2 parówki drobiowe

    2 jajka na twardo

    3 łyżki sera z wiaderka

    1 łyżeczka żelatyny

    2 łyżki śmietany 30 %

    1 ząbek czosnku

    masło klarowane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zielona roladka z omleta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynamy od zrobienia omleta. Rozdrobniony szpinak ja użyłam mrożonych kostek podsmażyłam na suchej patelni i odrobinę doprawiłam solą morską . Jajka ubijamy mikserem , dodajemy mąkę i sól do smaku. Następnie dodajemy szpinak mieszamy . Gotowe omletowe ciasto wlewamy na gorąca patelnie z masłem klarowanym. Smażymy z jednej strony potem z drugiej. Używamy dużej patelni. Jak nie mamy z tej porcji ciasta robimy dwa mniejsze omlety, które później złączymy.

    Ugotowane wcześniej jajka obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Łączymy je z serkiem białym.Mieszamy doprawiamy solą i wyciśniętym czosnkiem. Śmietanę podgrzewamy i rozpuszczamy w niej żelatynę - dodajemy do sera z jakiem - mieszamy. Parówki gotujemy.


  • 2. Zimny omlet kładziemy na foli - strecz- smarujemy pastą jajeczna układamy parówki i zawijamy roladę za pomocą foli. Ściskamy zakręcamy boki. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Kroimy na skos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować