ZIELONA FASOLKA DO OBIADU

4.5 (182 ocen)

moja rodzina kocha fasolkę szparagową . latem jemy ją bardzo często

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    1,50 KG fasolki szparagowej
    Pół kostki Masła
    Bułka tarta
    3 ząbki Czosnku
    Sól
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Zielona fasolka do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1n45g57 1. WYKONANIE:
    Fasolkę oczyszczamy obkrawamy końcówki dokładnie myjemy. Gotujemy w osolonej wodzie , fasolka nie może być rozgotowana . Odcedzamy, w między czasie obieramy czosnek i przeciskamy go przez praskę , masło rozgrzewamy na patelni przesmażamy czosnek razem z bułką tartą . Polewamy po fasolce . Podajemy do obiadu lub jako przekąskę .

Porady

Warto pilnować aby fasolka sie nie rozgotowała

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować