Zielona babka

4.51 (196 ocen)

  • 60 min

ładna w kolorze, smaczna, lekko wilgotna babka.

  • 60 min

Składniki:

  • 200 g miękkiego masła
    3/4 szklanki cukru
    4 duże jajka
    250 g mąki pszennej
    1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
    zielony barwnik

Wystaw ocenę:

4.51 (196 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Zielona babka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do masła dodać cukier i proszek do pieczenia, zmiksować. Miksując, naprzemiennie dodawać całe jajka i mąkę pszenną. Dodać zielony barwnik, dobrze zmiksować.
  • 2. Ciasto wyłożyć do formy keksowej o wymiarach 23 x 9 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 C, piec "do suchego patyczka" ok. 40-45 minut.
  • 3. Można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować