Zielone babeczki z groszkiem i szynką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealna na śniadanie, drugie śniadanie lub jako przekąska

  • 30 min

Składniki:

  • Puszka zielonego groszku
    5 plasterków szynki
    1 strąk czerwonej papryki
    1cebulka
    4 łyżki otrąb owsianych
    1 jajko
    pęczek szczypiorku
    zielona pietruszka
    sól, pieprz

Zielone babeczki z groszkiem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek osączyć, a następnie przy pomocy blendera zmiksować z solą i pieprzem. Szynkę, paprykę, cebulę, pietruszkę i szczypiorek drobno posiekać. Wszystko razem wymieszać, dodać otręby, wbić jajko i ponownie wymieszać. Masą wypełniać silikonowe foremki (do pełna, gdyż babeczki nie urosną). Piec ok.20 min w temperaturze 180 stopni.

Porady

Podawać po ostudzeniu.

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Zielone babeczki na parze