zimowy deser z jabłkami i miodem

4.5 (159 ocen)

  • 10 min

Pyszny i zdrowy deser, idealny nawet na śniadanie:)

  • 10 min

Składniki:

  • na 4 porcje:
    2-3 duże jabłka (surowe, prażone lub z kompotu),
    ulubione ciasteczka (mogą być biszkopty, herbatniki, a nawet markizy),
    duży jogurt grecki,
    garść migdałów w płatkach (mogą być orzechy włoskie),
    kilka łyżeczek miodu (można zastąpić sosem karmelowym),
    opcjonalnie wiórki kokosowe, szczypta cynamonu
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery

Zimowy deser z jabłkami i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać i pokroić na kawałeczki. Ciasteczka pokruszyć - mogą być w mniejszych i większych kawałkach. Migdały uprażyć na suchej patelni (zajmie to chwilkę, do zrumienienia). Do szklaneczek lub pucharków nałożyć naprzemiennie warstwy ciastek, jogurtu, migdałów i owoców(polewamy je cienko miodem i posypujemy cynamonem). Posypać wiórkami kokosowymi i schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Jogurt Jogurt grecki Migdały Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować