Zebra z coca-colą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z białek ubić pianę, pod koniec dodać cukier, cukier waniliowy,
żółtka, mąkę zmieszaną z proszkiem - zmiksować.
Powoli dolewać na przemian olej, colę aż do wyczerpania .
2.Ciasto podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao, do drugiej 3 łyżki mąki.
Ciasto wlewać po woli na środek blaszki lub tortownicy
po 2-3 łyżki jasnego i ciemnego ciasta na przemian.
Aż do wyczerpania masy.
3.Ja użyłam blaszki o wymiarach 28x24cm
(jeżeli chcemy wyższe to w mniejszej blaszce)
4.Piec w temperaturze 180 stopni przez około 45-50 minut, na suchy patyczek.
Wystudzić i przed podaniem posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Komentarze