Żeberka ze śliwką suszoną

4.49 (187 ocen)

Smaczne połączenie owoców suszonych z mięsem ....

Składniki:

  • żeberka wieprzowe 70 dkg
    suszone sliwki 20 dkg
    cebula 1 sztuka
    cząber suszony 1 łyżeczka
    papryka ostra 3 szczypty
    cytryna sok 2 łyżki
    olej do smażenia 2 łyżki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka ze śliwką suszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0fdbjea 1. Śliwki zalać wodą, odstawić na 12 godzin.
  • image-1dnvprk 2. Żeberka natrzeć, solą, pieprzem, cząbrem, papryką i sokiem z cytryny.Odstawić na godzinę.
  • image-09geljo 3. Obsmażyć żeberka na olej na złoty kolor, przełożyć do brytfanny.
  • image-0wxy7lf 4. Na pozostałym po opiekaniu żeberek tłuszczu,, zeszklić pokrojoną w piórka cebulę.
  • image-047c2ws 5. Cebulę ułożyć na żeberkach, przykryć śliwkami, zalać wodą z moczenia .
    Nakryć brytfannę, zmniejszyć płomień pod garnkiem, dusić około 60 minut, ostatnie 10 minut, dusić bez przykrycia.
    Podawać z ryżem. SMACZNEGO!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować