Żeberka w warzywach

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pomysł na mięsko :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • ok 1 kg żeberek
    2 pomidory
    1/2 cukinii
    2 kolorowe papryki
    200 g pieczarek
    2 łodygi selera naciowego
    3 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    pieprz kajeński
    słodka papryka
    marynata do mięs w przyprawie
    mąka
    olej

Żeberka w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żeberka na obiad 1. Żeberka pokroić, obsypać przyprawami, polać 3 łyżkami oleju, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki. Na patelni rozgrzać olej. Mięso obtoczyć w mące i obsmażyć. Zalać gorącą wodą, przykryć i dusić na małym ogniu aż mięso zmięknie. Kolejno dodawać pokrojone warzywa, najpierw pieczarki i pomidory, potem cukinię i paprykę, na końcu selera naciowego. Do sosu dodać czosnek i przyprawy.Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy