żeberka w warzywach

0 (0 ocen)

  • 60 min

Coś dla panów.

  • 60 min

Składniki:

  • kilo żeberek
    3 marchewki
    2 cebule
    pietruszka
    pół selera
    3 ząbki czosnku
    sok z połowy cytryny
    łyżka vegety, sól, pieprz

Żeberka w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa ( poza cebulą) myjemy kroimy w kosteczkę lub talarki.
    Żeberka dzielimy na mniejsze części, wkładamy go garnka z warzywami , gotujemy ok 20 min, przyprawiamy. Podgotowane żeberka podsmażamy wraz z cebulą pokrojoną w piórka i warzywami z wywaru. Skrapiamy cytryną.
    Podajemy z ziemniakami i świeżą surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy