Żeberka w sosie czekoladowym

0 (0 ocen)

Ciekawe połączenie smaków.

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    2 łyżeczki kakao
    2 łyżki miodu
    1 łyżeczka ostrej papryki
    2 łyżki mąki
    0,5 szkl. ciepłej wody
    1 łyżeczka soli
    0,5 łyżeczki majeranku
    2 łyżki śmietany 18%

Żeberka w sosie czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać piekarnik do 200st.C. Piec żeberka przez 20 minut w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.
  • 2. Wymieszać mąkę, kakao, przyprawy, miód i wodę. Powstałym sosem polać żeberka i piec jeszcze 30 minut.
  • 3. Wyjąć żeberka, sos zlać do garnka, dodać śmietanę i zagotować. Żeby śmietana się nie zważyła należy wcześniej zahartować ją ciepłą wodą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy