Żeberka długo pieczone marynowane w 4 sosach

4.46 (178 ocen)

Żeberka są lekko słodkie i ostre, a długo pieczone mięso wprost rozpływa się w ustach.

Składniki:

  • 600/700 g żeberek wieprzowych mięsnych
    2 łyżki miodu
    2 łyżki sosu barbecue
    2 łyżki sosu sojowego
    1 łyżka ketchupu pikantnego
    1 łyżeczka pasty paprykowej Ajvar
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka długo pieczone marynowane w 4 sosach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żeberka długo pieczone marynowane w 4 sosach 1. Żeberka umyć, osuszyć i podzielić na porcje.
  • Żeberka marynowane w 4 sosach długo pieczone 2. Miód wlać do miseczki, dodać sos sojowy, barbecue, ketchup, pastę Ajvar, sól i pieprz, dokładnie wymieszać
  • Żeberka długo pieczone marynowane w 4 sosach 3. Żeberka umieścić w naczyniu żaroodpornym i dokładnie zamarynować w przygotowanej marynacie. Wstawić do lodówki na co najmniej 2 h, a najlepiej na całą noc. Piec w 120 st C, przez 3 h. Przez 2 h pieczenia mięso przykryć folią aluminiową. Przez cały czas pieczenia żeberka wielokrotnie obracać i polewać marynatą, aby były soczyste. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować