Żeberka na słodko z dżemem brzoskwiniowym

4.5 (193 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • ok. 1 kg żeberek wieprzowych
    4 łyżki dżemu brzoskwiniowego (użyłam dżemu własnej roboty)
    4 łyżki ketchupu (użyłam Kotlina)
    2 cebule
    vegeta
    pieprz
    przyprawa do żeberek
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Żeberka na słodko z dżemem brzoskwiniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka podzielić na części i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć vegetą, pieprzem, przyprawą do żeberek i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, wymieszać z cebulą pokrojoną w piórka.
  • 2. Keczup wymieszać z dżemem brzoskwiniowym i wymieszać z żeberkami. Wstawić do piekarnika i piec pod przykryciem do miękkości w temp. 180*C przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę i podpiec żeberka.

Porady

Te pyszne żeberka przygotowałam według przepisu Katarzyny Janeczko.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować