Pyszne, mega zdrowe i dietetyczne babeczki, które od rana zapewnią nam dobre samopoczucie. Banany, jogurt, siemię lniane i miód to połączenie idealne! Dodam tylko, że jedna babeczka to zaledwie ok. 75 kcal.
Zdrowe babeczki bananowo-jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Banany, jogurt, jajko i siemię blendujemy na jednolitą masę. Dodajemy szczyptę soli. Dosmaczamy miodem i ekstraktem waniliowym. Masę przekładamy do silikonowych foremek na małe babeczki. Pieczemy ok. 30-35 minut, temp. 180 stopni, termoobieg. Pozostawiamy w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, aby powoli wystygły (choć tak naprawdę najlepsze są jeszcze ciepłe, choć mogą nam wtedy troszkę opaść). Podajemy same, polane miodem , jogurtem naturalnym lub z ulubioną konfiturą. Smacznego!
Komentarze