Zawijaski z ciasta francuskiego

4.5 (150 ocen)

  • 35 min

z zielonym farszem

  • 35 min

Składniki:

  • 1/2 płata ciasta francuskiego
    100 g świeżego szpinaku
    1/2 małej cukinii
    garść mrożonego groszku
    3 ząbki czosnku
    olej, masło
    sól, pieprz
    curry
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Ciasto

Zawijaski z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto z farszem 1. Szpinak podsmażyć na łyżce masła do zwiędnięcia, dodać czosnek, doprawić solą i pieprzem, wyłożyć na ciasto francuskie. Cukinię pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju, doprawić solą, pieprzem i curry, wyłożyć na ciasto. Całość posypać groszkiem.
  • Zawijaski 2. Ciasto z farszem zwinąć w roladę i pokroić na 2-centymetrowe plasterki. Krążki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Gotowe danie 3. Zapiekać 25 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Cukinia Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować