Zawijaski z białej kiełbasy z boczkiem i chrzanem

4.5 (153 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Bardzo proste i pyszne danko. Można je podać jako ciepłą przekąskę, na kolację lub z ziemniakami na obiad.

Składniki:

  • 4 białe surowe kiełbaski (400 g)
    8 dużych plastrów chudego boczku (160 g)
    2 łyżki tartego chrzanu ze słoiczka
    1 łyżka dżemu z czarnej porzeczki niskosłodzonego
    1 łyżeczka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zawijaski z białej kiełbasy z boczkiem i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaski myjemy, wkładamy do wrzątku, podgrzewamy kilka minut do ponownego zagotowania, garnek z kiełbaskami zdejmujemy z ognia, przykrywamy i odstawiamy do ostygnięcia .Ciepłe kiełbaski wyjmujemy z wody, zdejmujemy osłonki i przekrawamy na połowy.
  • 2. Chrzan mieszamy dokładnie z dżemem z czarnej porzeczki. Każdy plaster boczku smarujemy przygotowaną mieszanką. Pozostały chrzan odstawiamy. Na plastrach boczku układamy połówki kiełbasek, zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami.
  • 3. Formę do zapiekania smarujemy olejem, układamy roladki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Pieczemy 20 minut. Podajemy z dodatkiem pozostałego chrzanu z dżemem z czarnej porzeczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Boczek Chrzan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować