Zawijaski z białej kiełbasy z boczkiem i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbaski myjemy, wkładamy do wrzątku, podgrzewamy kilka minut do ponownego zagotowania, garnek z kiełbaskami zdejmujemy z ognia, przykrywamy i odstawiamy do ostygnięcia .Ciepłe kiełbaski wyjmujemy z wody, zdejmujemy osłonki i przekrawamy na połowy.
2.Chrzan mieszamy dokładnie z dżemem z czarnej porzeczki. Każdy plaster boczku smarujemy przygotowaną mieszanką. Pozostały chrzan odstawiamy. Na plastrach boczku układamy połówki kiełbasek, zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami.
3.Formę do zapiekania smarujemy olejem, układamy roladki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Pieczemy 20 minut. Podajemy z dodatkiem pozostałego chrzanu z dżemem z czarnej porzeczki.
Komentarze