Zawijaski omletowe z szynką i selerem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Efektowna przystawka na wielkanocny stół :)

Składniki:

  • składniki podstawowe z zestawu A:
    4 plasterki szynki wieprzowej
    1/2 średniego selera
    3 łyżki jogurtu naturalnego

    składnik podstawowy dodatkowy
    2 jajka

    składniki robocze
    2 łyżeczki tartego chrzanu
    sól
    1 łyżka oleju do smażenia

    dekoracja
    koperek

Zawijaski omletowe z szynką i selerem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka jajek ubić ze szczyptą soli na puch, połączyć z żółtkami i wylać na średnio rozgrzaną patelnię. Kiedy omlet się zetnie przewrócić go delikatnie na druga stroną, a następnie zdjąć z patelni. Selera obrać i zetrzeć na drobnym oczku, wymieszać z łyżką jogurtu i łyżeczką chrzanu, posolić i rozsmarować na wystudzonym omlecie. Na to ułożyć plasterki szynki i całość zwinąć ściśle. Pokroić w 1,5-centymetrowe krążki. 2 łyżki jogurtu wymieszać z 1 łyżeczką chrzanu, posolić do smaku i polać roladki. Posypać koperkiem. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy