Polędwica wieprzowa z pieczarkami

4.5 (191 ocen)

Pyszna odmiana na grilla zamiast karkówki czy skrzydełek.

Składniki:

  • Składniki:

    ok 500g polędwicy wieprzowej
    ok 300 g pieczarek
    2 cebule
    2 duże ząbki czosnku
    ok 100 g żółtego sera
    słodka mielona papryka
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica

Polędwica wieprzowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i cebulę obrać,pokroić w małą kosteczkę,czosnek przecisnąć wyciskarką.Cebulę podsmażyć na 2 łyżkach masła,dodać pieczarki i smażyć aż woda ,którą puściły,odparuje.Doprawić solą,pieprzem i czosnkiem.
    Polędwicę umyć i osuszyć,pokroić w 2cm plastry,rozbić.Oprószyć solą,pieprzem i papryką z dwóch stron.
    Ser zetrzeć na tarce.Na każdy plaster mięsa nakładać porcję pieczarek,posypać serem.Zwinąć w roladki,pomagając sobie wykałaczkami.Posmarować olejem i ułożyć na rozgrzanym grillu.Piec ok 10- 15 min z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować