Zawijańce z fetą i koperkiem

0 (0 ocen)

feta i koperek bardzo dobrze smakują w połączeniu z kurczakiem

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    150 gram sera feta
    1 pęczek koperku
    1 łyżka masła
    3 jajka
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    mąka do panierki
    bułka tarta do panierki
    olej do smażenia

Zawijańce z fetą i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Każdego fileta przeciąć na 3 płaty. Każdy płat rozbić tłuczkiem do mięsa. Posypać solą, pieprzem i posmarować masłem. Ser feta pokroić na 6 kawałków. Koperek opłukać, osuszyć i posiekać. Każdy kawałek sera obtoczyć ze wszystkich stron w koperku. Następnie ułożyć na kawałku fileta z kurczaka. Dobrze zawinąć, żeby ser podczas smażenia nie wypłynął. Jajka rozbełtać w miseczce. Każdego zawijańca obtoczyć najpierw dokładnie w mące, potem w rozbełtanym jajku i na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim zawijańce na rumiano ze wszystkich stron. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy