Zarzucajka

4.5 (187 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Pyszna zupa, która coraz rzadziej pojawia się na polskich stołach.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • - Kości schabowe ,ok. 0,5 kg,
    - kawałek wędzonego boczku,
    - 2 liście laurowe,
    - 5 ziarenek ziela angielskiego,
    - 5 ziarenek pieprzu czarnego i mielonego,
    - 0,5 kg kapusty kiszonej,
    - 4 łyżki mąki,
    - łyżkę smalcu,
    - pół cebuli,
    - ziemniaki.
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zarzucajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kości ,liścia laurowego, ziela angielskiego i czarnego pieprzu ugotować wywar. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę ,ok. 1 kg. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać opłukaną kapustę. Gotować ok. 20 min.
  • 2. Zrobić zasmażkę ze smalcu i mąki na brązowy kolor i dodać do zupy. Gotować około 2 minuty.
  • 3. Boczek wysmażyć na patelni z cebulą. Dodać do zupy. Doprawić pieprzem mielonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować