Zapiekany makaron faszerowany w sosie śmietanowym

4.49 (180 ocen)

  • 45 min

Smaczny i syty.

  • 45 min

Składniki:

  • makaron Cannelloni
    mięso mielone
    cebula
    papryka czerwona
    ząbek czosnku
    duża śmietana 18%
    jajko
    ser żółty
    oliwa z oliwek

    PRZYPRAWY:
    zioła prowansalskie
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Zapiekany makaron faszerowany w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni smażymy mięso mielone z wyciśniętym ząbkiem czosnku, posiekaną drobno cebulką i papryką, przyprawiając do smaku. W między czasie w małym garnuszku gotujemy wodę. Smarujemy naczynie żaroodporne oliwą. Następnie, nad parą z garnuszka napełniamy nasze rurki makaronowe farszem i układamy w naczyniu. Śmietanę także przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami, mieszamy z jajkiem i zalewamy całą powierzchnie makaronu. Na koniec posypujemy wszystko potartym serem. Wstawiamy do piekarnika na 25min. temp.180 stopni C.

Porady

Para z garnuszka uratuje nasze rurki przed pękaniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować