Domowe zapiekanki- pyszne , chrupiące z ulubionymi dodatkami
10 min
Składniki:
20 dag salami z przyprawami
30 dag pieczarek
2 duże cebule
ser żółty- starty
masło czosnkowe ( najlepsze własnej roboty )
1 długa bułka
6 kajzerek
sól
pieprz
chili
Zapiekanki z salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.pieczarki umyć, obrać,pokroić w drobną kostkę, salami i cebulę także.
Wszystkie składniki razem podsmażyć, dodać przyprawy.
Bułki pokroić, każdą kromkę posmarować masłem czosnkowym.
( W między czasie rozgrzać piekarnik do 180 stopni )
Gotowy farsz nakładać po trochu na każdą kromkę, posypać serem
Piec w piekarniku około 20 min.
Porady
Takie zapiekanki to świetne wykorzystanie paro dniowego pieczywa. Do zapiekanek świetnie pasuje sos czosnkowy oraz pikantny sos sambala
Komentarze