Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i czerwoną cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Nagrzać piekarnik do 160 stopni. Posmarować masłem foremkę do zapiekania o długości 24 cm lub cztery kokilki o średnicy 10 cm. Do rondla włożyć ziemniaki, cebulę, czosnek i śmietankę. Gotować około 15 min (ziemniaki powinny być półtwarde). Wyjąć warzywa i odparować śmietankę do 1/3 początkowej objętości. Dodać do niej gałkę. Łososia posolić, popieprzyć i wyłożyć do formy do zapiekania. Na około niego wyłożyć warzywa. Całość zalać śmietanką. Piec 10 minut do zrumienienia wierzchu. Posypać natką.
Smacznego :)
Porady
Łosoś idealnie komponuje się także z porem. Wierzch można obsypać pod koniec tartym serem.
Komentarze