Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i kapusta pekińską

4.96 (161 ocen)

  • 35 min

Zapiekanka jest bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu dla całej rodziny, a przede wszystkim przygotowuje się ja bardzo szybko.

  • 35 min

Składniki:

  • 6 ziemniaków,
    1/2 kg mięsa mielonego
    , 1/2 kapusty pekińskiej,
    3 łyżki koncentratu pomidorowego,
    zioła prowansalskie,
    3 ząbki czosnku,
    1 cebula,
    żółty ser,
    masło lub margaryna,
    olej, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.96 (161 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i kapusta pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekanka po przygotowaniu 1. Ugotuj ziemianki ostudź je i pokrój w plasterki.
    cebulę i czosnek posiekaj drobno i podsmaż na oleju. dodaj mięso, dopraw solą oraz pieprzem i dalej smaż. Do podsmażonego mięsa dodaj koncentrat pomidorowy, oraz drobno posiekana kapustę pekińska. Duś kilka minut. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem wyłóż część ziemniaków w plastrach a na nie mięso, startu żółty ser i zioła. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piecz pod przykryciem 30,40' aż ziemniaki będą miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować