Danie jest lekkie, doskonałe dla osób dbających o zdrowie.
Składniki:
duży filet rybny
10 dag makaronu razowego
cukinia
pół słoiczka koncentratu pomidorowego
łyżka startego żółtego sera
łyżka groszku
łyżka oleju
łyżeczka masła
sos pomidorowy
sok z cytryny
majeranek
sól
pieprz
Zapiekanka z rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet rozmrażamy, myjemy i osuszamy. Skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy majerankiem, solą i pieprzem. Odstawiamy na 30 minut.
2.Pokrojoną w kostkę cukinię dusimy na oleju, aż zmięknie. Dodajemy koncentrat, sól i pieprz, mieszamy i dusimy, aż nadmiar płynu odparuje.
3.Makaron gotujemy, wkładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Dodajemy cukinię i pokrojoną rybę. Wlewamy sos,
posypujemy serem i groszkiem. Zapiekamy 25 minut w temp. 175 °C.
Komentarze