Zapiekanka z rybą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie jest lekkie, doskonałe dla osób dbających o zdrowie.

Składniki:

  • duży filet rybny
    10 dag makaronu razowego
    cukinia
    pół słoiczka koncentratu pomidorowego
    łyżka startego żółtego sera
    łyżka groszku
    łyżka oleju
    łyżeczka masła
    sos pomidorowy
    sok z cytryny
    majeranek
    sól
    pieprz

Zapiekanka z rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet rozmrażamy, myjemy i osuszamy. Skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy majerankiem, solą i pieprzem. Odstawiamy na 30 minut.
  • 2. Pokrojoną w kostkę cukinię dusimy na oleju, aż zmięknie. Dodajemy koncentrat, sól i pieprz, mieszamy i dusimy, aż nadmiar płynu odparuje.
  • 3. Makaron gotujemy, wkładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Dodajemy cukinię i pokrojoną rybę. Wlewamy sos,
    posypujemy serem i groszkiem. Zapiekamy 25 minut w temp. 175 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2009

Komentarze

Podobne przepisy