Zapiekanka z pieczarkami.

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybka zapiekanka

  • 40 min

Składniki:

  • 6 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
    ½ kg pieczarki pokrojone w plasterki
    2 cebule pokrojone w kostkę
    20 dkg mozzarella starta na łezce
    100 ml. śmietana 36%
    1 gałązka świeżego rozmarynu
    Olej do smażenia
    Sól, pieprz

Zapiekanka z pieczarkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naczynie do zapiekania przesmarować cienko oliwą. Ziemniaki pokroić w plasterki i ułożyć w naczyniu w dachóweczkę. Posolić i posypać świeżym rozmarynem. Polać połową śmietany.
    Cebulę przesmażyć, dodać pokrojone pieczarki, chwilę smażyć razem z cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Rozłożyć na ziemniakach. Rozsypać na pieczarkach połowę mozzarelli i nakryć pozostałymi ziemniakami, które polać pozostałą śmietaną i mozzarellą.
    Zapiekać w temp. 190 C przez 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy