ZAPIEKANKA Z MIĘSEM MIELONYM , PIECZARKAMI SOSEM MAJONEZOWO - CZOSNKOWYM. .

4.5 (189 ocen)

  • 40 min

COŚ DLA WIELBICIELI ZAPIEKANEK.

  • 40 min

Składniki:

  • Makaron penne, pół kg. pieczarek, 8 łyżek majonezu, 2 łyżki śmietany, 2 ząbki czosnku, odrobinę czosnku granulowanego do sosu,2 cebule, mięso mielone,
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z mięsem mielonym , pieczarkami sosem majonezowo - czosnkowym. . - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PYSZNA  ZAPIEKANKA  . 1. Zapiekanka z mięsa mielonego z makaronem penne sosem majonezowo - czosnkowym .Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu .Mięso przyprawiamy solą i pieprzem ,osobno podsmażamy 2 cebule ,dodajemy do mięsa. Ugotowany makaron przecedzamy. Część makaronu wykładamy na żaroodporne naczynie ,następnie usmażone mięso z cebulą , znowu warstwa makaronu i sos majonezowo - czosnkowy , 8 łyżek majonezu mieszamy z 2 łyżkami śmietany i trochę czosnku granulowanego wszystko mieszamy i wylewamy na mięso ,na koniec posypujemy startym serem i znowu na kilka minutek do piekarnika aż ser się rozpuści..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować