30 dag mięsa mielonego
3 jajka
4 ziemniaki
1/2 papryki czerwonej
natka pietruszki
biała część pora
szpinak
200g śmietany 18 %
100g sera żółtego
masło do wysmarowania formy
sól
pieprz
czosnek
cebula
Zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na oleju zrumień mięso, dodaj cebulę, dopraw solą i pieprzem.Szpinak podsmaż z czosnkiem, dopraw solą i pieprzem. Ziemniaki pokroić w plastry i obgotować około 10 minut w osolonej wodzie.
2.Formę do zapiekania wysmarować masłem, Na dno wykładać warstwami ziemniaki, mięso, szpinak, ziemniaki, mięso. Posypać natka pietruszki, posiekanym porem i papryką. 3 jajka wymieszać ze śmietaną i startym żółtym serem, solą i pieprzem, mięso zalać masą. Piec około 20 minut w temperaturze 190 stopni.
Komentarze