Zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem

4.49 (183 ocen)

  • 50 min

orginalne danie z łatwo dostępnych składników

  • 50 min

Składniki:

  • 30 dag mięsa mielonego
    3 jajka
    4 ziemniaki
    1/2 papryki czerwonej
    natka pietruszki
    biała część pora
    szpinak
    200g śmietany 18 %
    100g sera żółtego
    masło do wysmarowania formy
    sól
    pieprz
    czosnek
    cebula
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oleju zrumień mięso, dodaj cebulę, dopraw solą i pieprzem.Szpinak podsmaż z czosnkiem, dopraw solą i pieprzem. Ziemniaki pokroić w plastry i obgotować około 10 minut w osolonej wodzie.
  • 2. Formę do zapiekania wysmarować masłem, Na dno wykładać warstwami ziemniaki, mięso, szpinak, ziemniaki, mięso. Posypać natka pietruszki, posiekanym porem i papryką. 3 jajka wymieszać ze śmietaną i startym żółtym serem, solą i pieprzem, mięso zalać masą. Piec około 20 minut w temperaturze 190 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować