Zapiekanka z kaszy jęczmiennej i papryki

4.5 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zapiekanka z kaszy jęczmiennej z dodatkiem mięsa mielonego i papryki.

Składniki:

  • 2 woreczki kaszy jęczmiennej
    3 papryki czerwone
    400 g mielonego mięsa indyczego
    2 cebule
    2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
    300m ml bulionu drobiowego
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    3 łyżki keczupu
    ½ łyżeczko oregano
    ½ łyżeczki chilli w proszku
    1 łyżeczka suszonej pietruszki
    2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
    sól do smaku
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z kaszy jęczmiennej i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekanka z kaszy jęczmiennej i papryki 1. Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę i czosnek. Następnie dodajemy mięso mielone. Całość smażymy kilka minut. Zdejmujemy z patelni. Przekładamy do miski, do której wsypujemy kaszę, pokrojoną w drobną kostkę paprykę (zostawiamy kilka krążków do dekoracji) i przyprawy. Wlewamy bulion, keczup i przecier pomidorowy. Dobrze mieszamy. Przekładamy do żaroodpornego naczynia. Na wierzch układamy krążki papryki. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 stopni około 2o minut. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Kasza jęczmienna Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować