zapiekanka z kaszą i warzywami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

pomysł na codzienny, pożywny obiad

Składniki:

  • 2 woreczki kaszy jaglanej,
    500 g marchewki z groszkiem,
    150 g sera feta,
    ½ puszki fasoli czerwonej,
    2 udka z kurczaka upieczone,
    szczypiorek,
    pieprz,
    3 łyżki oliwy z oliwek,
    ¼ łyżeczki przyprawy curry

Zapiekanka z kaszą i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Udka obieramy z kości i skóry, dzielimy na mniejsze kawałki. Marchewkę, groszek oraz fasolę osączamy z zalewy. Kaszę mieszamy z przyprawą curry, polewamy oliwą, dodajemy kurczaka i warzywa, mieszamy, doprawiamy pieprzem do smaku. Na wierzchu układamy kawałki fety. Całość przekładamy do foremek do zapiekania wysmarowanych wcześniej oliwą, zapiekamy ok. 10 min.

    Podajemy z ulubionym sosem, np. Czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2017

Komentarze

Podobne przepisy