ZAPIEKANKA Z BRUKSELKĄ

0 (0 ocen)

sycąca zapiekanka

Składniki:

  • k. 1 kg ziemniaków,
    10 brukselek,
    2 kiełbaski śląskie, 1 parówka,
    1 mała papryka,
    1 plaster żółtego sera,
    1/2 puszki pomidorów krojonych, sól, pieprz, papryka ostra i słodka, bazylia

Zapiekanka z brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Kroimy w plastry lub półplastry, układamy w formie żaroodpornej. Pomidory zagotowujemy, doprawiamy przyprawami, wylewamy na ziemniaki. Kiełbasę i parówkę kroimy w plastry, układamy na sosie. Paprykę kroimy w drobną kostkę, układamy na wędlinie. Brukselkę wkładamy do wrzątku, chwilę gotujemy, przekrawamy na połówki i układamy na zapiekance. Ser kroimy w cienkie plastry układamy na zapiekance. Całość zapiekamy ok. 20 min.w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.48 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie
zapiekanka