Zapiekanka wiejska

4.5 (145 ocen)

Zapiekanka bardzo często gości w mojej kuchni, jest bardzo prosta do przygotowania i smaczna, możemy ją przygotować w każdej chwili.

Składniki:

  • 250 gram makaronu penne
    150 gram pieczarek
    1 papryka czerwone
    150 gram kiełbasy wiejskiej
    1 cebula
    100 gram sera żółtego
    Olej do smażenia
    Sól, pieprz
    Słodka i ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Ser

Zapiekanka wiejska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Pieczarki i kiełbasę kroimy w plasterki, cebulę i paprykę kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulę, paprykę, kiełbasę i pieczarki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Dodajemy do ugotowanego makaronu i dokładnie mieszamy aby składniki połączyły się ze sobą. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez 20 minut.

Porady

Zapiekankę możemy zrobić z różnych makaronów,często robię jak mi zostanie za dużo makaronu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować