ZAPIEKANKA WARZYWNA Z MIĘSEM MIELONYM

4.45 (168 ocen)

  • 30 min

Przepis jest ŁATWY i SUPER szybki !! Nigdy się nie znudzi !! Warto wypróbować !!

  • 30 min

Składniki:

  • - 1,5 - 2 kg WARZYW :
    mix: ziemniaki, marchewka, pietruszka, seler, cebula, por, kalafior, brokuł,
    - 5 łyżek oleju
    - pół łyżeczki soli
    - szczypta: pieprzu, kurkumy, vegety
    ***********************************************************
    - 0,5 kg MIĘSA MIELONEGO
    - 2 ząbki czosnku
    - szczypta: soli, pieprzu, papryki
    ***********************************************************
    - 2 białka
    - 2 szklanki wody
    - żółty ser do posypania
    - olej do wysmarowania blachy
Wystaw ocenę:

4.45 (168 ocen)

Zobacz również:

Ryba Zapiekanki

Zapiekanka warzywna z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • MIX WARZYWNY z olejem i przyprawami 1. WARZYWA: Obierz ze skórki - ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, seler, cebulę i por pokrój w krążki, kalafior i brokuł na kawałki- wymieszaj w misce z olejem, solą, pieprzem, kurkumą i vegetą.
  • Mięso mielone z czosnkiem i przyprawami 2. MIĘSO zmieszaj ze zmiażdżonym czosnkiem, solą, pieprzem i papryką.
  • Warzywa i mięso wyłożone na blasze 3. Warzywa wyłóż na natłuszczoną blachę, na górę równomiernie połóż mięso.
  • Warzywa i mięso zalane pianą z białek i wodą 4. Ubij białka na pianę, połącz delikatnie z wodą, zalej zapiekankę.
  • Upieczona zapiekanka warzywna z mięsem mielonym 5. Upiecz w temp. 180 stopni - 1 godz 15 minut.
  • Zapiekanka posypana serem 6. Zetrzyj ser na gorącą zapiekankę (możesz go zapiec parę minut lub zetrzeć na talerz)

Porady

>> >> >> >>

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować