Zapiekanka tuńczykowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybka zapiekanka na chłodny wieczór.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka
    1 szklanka śmietany 18%
    1/2 puszki kukurydzy
    30 dkg sera żółtego
    1 opakowanie makaronu świderki
    1,5 opakowania warzyw na patelnię
    płaska łyżeczka ziół prowansalskich
    szczypta ostrej papryki
    sól, pieprz

Zapiekanka tuńczykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotuj makaron al dente według przepisu na opakowaniu.
  • 2. Wymieszaj śmietanę, tuńczyka, kukurydzę, warzywa i 2/3 żółtego sera. Dodaj zioła prowansalskie i ostrą paprykę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Warzywa na patelnię ugotuj na parze lub usmaż na patelni. Ser żółty zetrzyj na tarce.
  • 4. Wymieszaj makaron z sosem tuńczykowym. Posyp pozostałym żółtym serem. Piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj gorące.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy