Zapiekanka ryżowa z rybą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczna propozycja na podanie ryby, nie tylko w piątek.

  • 40 min

Składniki:

  • 100 g ryżu
    2 duże marchewki
    600 ml bulionu warzywnego
    600 g filetów rybnych (u nas czarniak)
    pieprz cytrynowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka ryżowa z rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekanka ryżowa z rybą 1. Marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy z suchym ryżem, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy gorącym bulionem.

    Rybę dzielimy na porcje, oprószamy z jednej i z drugiej strony, pieprzem cytrynowym, układamy na ryż. Przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Zapiekamy 25 min, po czym ściągamy folię i zapiekamy jeszcze 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować