Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i cukinią

4.5 (141 ocen)

To coś dla fanów ryżu. Ja ryż uwielbiam, więc wymyślam z nim nowe potrawy :) Zapiekanka jest syta i bezmięsna.

Składniki:

  • Składniki:

    100 g ryżu
    15 pieczarek
    pół cukinii
    30 g sera żółtego
    3 łyżki majonezu
    4 łyżki ketchupu
    sól,pieprz
    olej


Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zapiekank 1. Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
    Pieczarki obrać i pokroić w kostkę.Posolić.
    Cukinię umyć i pokroić w plastry. Przyprawić solą i pieprzem.
    Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić pieczarki i lekko zrumienić.
    Następnie na patelni podsmażyć cukinię.

    Do naczynia żaroodpornego ułożyć ryż,posmarować majonezem zmieszanym z ketchupem,następnie rozłożyć pieczarki i posypać startym serem. Ułożyć cukinię i znowu posypać startym serem.
    Włożyć do piekarnika na 15 minut na 150 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pieczarki Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować