ZAPIEKANKA RYBNA Z KALAFIOREM

4.49 (189 ocen)

Zapiekanka smakuje wyśmienicie. W mojej rodzinie wszyscy jedzą ją z wielkim apetytem i proszą o dokładkę.

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    • 30 dag łososia pokrojonego w kostkę (bez skóry i bez ości), można łososia zastąpić inną rybą
    • 1 kalafior
    • 50 dag małych ziemniaków
    • 2 ząbki czosnku
    • 2 małe cebule
    • ½ szklanki śmietany 18 proc.
    • 15 dag żółtego sera
    • 2 łyżki oliwy
    • Sól, pieprz do smaku
    • Zielenina do posypania
Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka rybna z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE:
    1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy je i kroimy w grube plastry.
    2. Kalafiora gotujemy, nie powinien być zbyt miękki.
    3. Na oliwie dusimy cebule z czosnkiem, dodajemy kalafiora, przyprawiamy solą i pieprzem.
    4. Rybę kroimy w grubą kostkę.
    5. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę ziemniaków, kalafiora i ryby, polewamy śmietaną, posypujemy żółtym serem i wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut.
    6. Przed podaniem posypujemy posiekaną zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować