Zapiekanka drobiowa z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis ten znalazłam kilka lat temu w starym życiu podkarpackim i postanowiłam go wypróbowaćI zapiekanka jest bardzo pyszna, bardzo często ją robię,

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 podwójna pierś z kurczak
    0,5 kg mięsa mielonego
    0,5 kg pieczarek
    30 dkg sera żółtego
    0.5 l śmietany
    1 cebula
    1 zupa cebulowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka drobiowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś rozbić i o prószyć wegetą jak na schabowe i układamy na wysmarowanej masłem blaszce jeden obok drugiego następnie pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy z cebulą na maśle i przekładamy na piersi rozrównać na całości na kolejną warstwę ścieramy ser na grubych oczkach ,mięso mieszamy jak na mielone i wykładamy na ser .Na wierzch dajemy śmietanę wymieszaną z zupą cebulową i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 st i pieczemy ok 50min.

Porady

Można podawać z ziemniakami do obiadu jak również z samą surówką wspaniale smakuje. Ja dość często robię do obiadu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować