Zapiekanka owocowa

4.5 (185 ocen)

  • 10 min

Dobry sposób na wykorzystanie białek.

  • 10 min

Składniki:

  • banan 1 sztuka
    brzoskwinia 1 sztuka
    morela 1 sztuka
    śliwki 4 sztuki
    maliny 10 sztuk
    białka 2 sztuki
    cukier 0.33 szklanki
    konfitura truskawkowa 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery Konfitury Zapiekanki

Zapiekanka owocowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie owoce myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze cząstki (oprócz malin) - kilka kawałeczków zostawiamy do ułożenia na wierzch zapiekanki....
  • 2. Rozdrobnione owoce układamy w naczyniu żaroodpornym i między nimi nakładamy małe porcje konfitury truskawkowej.
  • 3. Z białek i cukru ubijamy sztywną pianę i polewamy nią owoce.
  • 4. Na wierzchu układamy jeszcze kilka odłożonych cząstek owoców. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (190 stopni) i zapiekamy do zezłocenia piany - około 10-15 minut.

Porady

Można użyć różnych owoców.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować