Zapiekanka meksykańska z nachos

4.44 (151 ocen)

Zapiekanka z dodatkiem mięsa mielonego i czerwonej fasoli w pikantnym sosie pomidorowym.

Składniki:

  • 400g mielonego mięsa wołowego
    puszka pomidorów
    puszka czerwonej fasoli
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    1 duża marchew
    2 papryczki chilli
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    mała paczka serowych chipsów nachos
    5 łyżek tartego żółtego sera
    1 łyżeczka oregano
    sól do smaku
    olej so smażenia
Wystaw ocenę:

4.44 (151 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Nachosy Ser

Zapiekanka meksykańska z nachos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekanka meksykańska z nachos 1. Na patelni smażymy drobno pokrojoną cebulę, czosnek i potarkowaną marchew. Dodajemy mięso mielone, papryczki chilli w plasterkach. Smażymy około 5 minut aż mięso będzie brązowe. Na koniec wlewamy pokrojone pomidory z puszki, wsypujemy odsączoną czerwoną fasolę, doprawiamy koncentratem pomidorowym, oregano i solą.
    Całość przekładamy do żaroodpornego naczynia. Na wierzch układamy nachos, posypujemy serem. Pieczemy w piekarniku około 20minut w temperaturze 200 stopni. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona Mięso Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować