Zapiekane plastry ziemniaków.

0 (0 ocen)

Proste-pyszne

Składniki:

  • 2 ziemniaki
    2 łyżki majonez
    2 łyżki ketchup
    1 cebula
    5 dag ser mozzarella
    zioła prowansalskie
    cząber
    sól
    olej do smażenia

Zapiekane plastry ziemniaków. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaki 1. Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, przestudzić, obrać ze skórki, pokroić w plastry. Każdy plaster przesmażyć z obu stron na złoty kolor. Rozłożyć na blasze.
    Cebulę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć, ostudzić. Majonez wymieszać z ketchupem, dodać zioła prowansalskie i cząber do smaku, dodać przesmażoną cebulę i wszystko wymieszać. Uzyskaną pastę rozłożyć na przygotowanych ziemniakach i posypać startą mozzarellą.
    Zapiec 10 minut w piekarniku pod grillem.

Komentarze

Podobne przepisy