Zapiekane schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab kroimy na plastry, rozbijamy i przyprawiamy solą, pieprzem oraz kucharkiem. Odstawiamy na ok. godzinkę do lodówki.
2.Schabowe obtaczamy w roztrzepanym jajku z odrobiną kucharka, a następnie w bułce tartej wymieszanej z odrobiną mąki. Przysmażamy z obu stron.
3.Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kostkę. Smażymy na patelni. Dodajemy trochę żółtego sera. Przyprawiamy pieprzem, solą.
4.Kotlety układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym układamy pieczarki, ser żółty i posypujemy prażoną cebulką. Zapiekamy w piekarniku, aż ser się delikatnie zarumieni.
5.Zapiekane schabowe podajemy z ziemniakami i zasmażaną kiszoną kapustą.
Komentarze