zapiekane naleśniki z twarogiem i truskawkami

0 (0 ocen)

  • 50 min

przepyszna propozycja na słodki obiad

  • 50 min

Składniki:

  • ciasto:

    1 szkl mąki

    1 szkl mleka

    1 jajko

    szczypta soli

    3 łyżki oleju


    nadzienie:

    pół szkl truskawek

    40 dag twarogu (ja użyłam zmielonego - jak na sernik)

    1 łyżeczka cynamonu

    1 żółtko

    3 łyżki cukru pudru


    sos:

    pół szkl śmietany 36%

    1 jajko

    1 białko

    3 łyżeczki cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Zapiekane naleśniki z twarogiem i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • naleśniki na słodko zapiekane 1. Składniki na ciasto dokładnie mieszam po czym na rozgrzanej patelni smażę naleśniki.

    Truskawki myję i kroję w kostkę dodaję do reszty składników na nadzienie i łączę wszystko.

    Usmażone naleśniki smaruję masą twarogową i zwijam w ruloniki.
  • zapiekane naleśniki na słodko 2. Do każdego naczynia żaroodpornego wkładam 2 naleśnikowe ruloniki.

    Składniki na sos miksuję i zalewam nim naleśniki.
  • zapiekane naleśniki na słodko 3. Całość wkładam do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika na ok 25-30 min (aż sos się zetnie a naleśniki lekko zrumienią).




    Przed podaniem posypuję cukrem pudrem

Porady

składniki na 6 naleśników

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować