Zapiekane naleśniki z mięsem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mieszamy mleko, jajko, mąkę, wodę i odrobinę oleju. Smażymy naleśniki. Proporcje składników dobieramy do ilości naleśników.
2.Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na oleju. Pieczarki kroimy w plastry i dusimy na margarynie. Następnie podduszone pieczarki mieszamy z mięsem mielonym. Zupę pieczarkową rozrabiamy z 3 łyżkami śmietany i 2-3 łyżkami wody. Pieczarki połączone z mięsem zalewamy zupą i chwilę gotujemy ok 2-3 minuty.
3.Farszem smarujemy naleśniki i zawijamy w ruloniki. Układamy je w naczyniu żaroodpornym i posypujemy serem pokrojonym w cienkie paski lub startym na tartce. Naleśniki zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia sera w temperaturze 180°C. Zamiast mięsa mielonego można dodać piersi kurczaka pokrojone w drobną kostkę i podsmażone.
Porady
Naleśniki nie powinny być za bardzo "wysuszone" ani zbyt cienki ponieważ będą się źle zwijały.
Komentarze