Zapiekany twarożek z rzodkiewka i szypiorkiem w makaronowych rurkach.

0 (0 ocen)

  • 40 min

Moja propozycja podania twarozku z rzodkiewka i szczypiorkiem:Polecam makaronowe roladki z cannelloni nadziewane twarozkiem rzodkiewaka i szcyzpiorkiem z nuta bazylii- wiosennie ,zdrowo i smacznie:) Polecam:)

  • 40 min

Składniki:

  • 6 sztuk makaronu rurek cannelloni
    około 300 g twarogu białego
    mały pęczek świeżego szczypiorku
    mały peczek rzodkiewek
    kilka listków świezej bazyli
    sól
    pieprz świezo zmielony
    szczypta suszonej bazylii
    2-3 łyzki śmietany
    Sos:
    5 łyzek jogurtu naturalnego
    3- łyzki smietany 12 proc
    2 łyzki posiekanego szczypiorku
    pieprz

Zapiekany twarożek z rzodkiewka i szypiorkiem w makaronowych rurkach. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Makaron cannelloni obgotowujemy przez 5-7 minut w lekko osolonej wodzie , odcedzamy, odstawiamy do wystudzenia.
    2. Twarozek rozdrabniamy.
    Szczypiorek myemy, siekamy drobno.Bazylie myjemy i takze drobno siekamy.
    Rzodkiewkę myjemy, kroimy drobno.
    Twaróg biały mieszamy z rzodkiewka , szczypiorkiem, dodajemy smietanę, przyprawiamy do smaku.
    3. Makaronowe rurki cannelloni kroimy kazda na połowę , i w kazda częśc wkłądamy mase twarozkową z dodatkami.
    Nadziane rurki makaronowe ukłądamy w naczyniu żaroodpornym.Polewamy sosem śmietankowo jogurtowym( SKŁADNIKI NA SOS MIESZAMY WRAZ Z POSIEKNAYM SZCZYPIORKIEM , PRZYPRAWIAMY) Zapiekamy 30 minut w temp 190-200 stopni c.
    Smacznego:)

Komentarze

Podobne przepisy