Zapiekane kanapki z jajkiem

4.5 (177 ocen)

Śniadanie na gorąco dla wielbicieli pasty jajecznej! Z dodatkiem duszonej cebuli i żółtego sera, zapieczona na tostach, pycha!

Składniki:


  • 6 kromek chleba tostowego
    5 jajek
    3 cebule
    1 łyżka oleju rzepakowego
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    sól i pieprz do smaku
    9 plastrów sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Chleb Jajko Kanapki Tosty

Zapiekane kanapki z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i rozgnieść widelcem.

    Cebule obrać, pokroić w piórka i usmażyć na oleju na rumian.

    Do cebuli dodać rozdrobnione jajka, dodać majonez i musztardę, wymieszać.

    3plastry sera pokroić w kostkę, wrzucić do masy jajecznej, doprawić lekko solą i sporo pieprzem, wymieszać.

    Masę nałożyć na chleb (ułożony na wyścielonej papierem blaszce), wyrównać. Na wierzch ułożyć po plasterku sera i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekać aż ser się rozpuści, 5-7 minut.

    Podawać z pomidorami i zieleniną
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować